Veste bună pentru târgovișteni: fără taxe pentru parcări

Edilul interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că Primăria a ajuns la un acord cu Asociația Investitorilor Transport Târgoviște (AITT), operatorul care are în concesiune 17 parcări cu plată, pentru ca acestea să revină municipalității, fără ca târgoviștenii să mai plătească taxe pentru parcare.

“Voi promova un proiect de hotărâre pentru ședința de consiliu local de vineri, având ca obiect modificarea contractului de concesiune și eliminarea din cuprinsul acestui contract a Anexei 5, referitoare la parcări.

Sper ca până vineri să fie retrași operatorii de la parcări. Niciunul dintre oamenii care lucrează acum pe aceste parcări nu va rămâne fără loc de muncă. Sunt oameni care au fost preluați de la municipalitate și urmează să se întoarcă la municipalitate.

Deși contractul de concesiune era valabil până în 2053, parcările cu plată din municipiu revin în administrarea Primăriei Târgoviște, iar locuitorii nu vor mai plăti pentru aceste spații. Este un lucru decent, corect și de bun simț”, a precizat Cristian Stan.

De remarcat că, în urma prevederilor acestui contract păgubos pentru municipalitate, încheiat în anul 2009, Primăria Târgoviște încasa o redevență lunară ridicolă, în valoare de numai 1.593 de lei.