Târgovișteanul Florin Roman, medaliat cu bronz la naționale

În Sala Polivalentă din Călăraşi au avut loc întrecerile din cadrul Campionatului Naţional de box pentru tineret, aceasta fiind și o ultimă verificare a pugiliştilor români înaintea europenelor din Polonia.

Ca de obicei, la competițiile importante au fost prezenți și sportivi de la CS Târgoviște, pregătiți de maestrul Gheorghe Stan. Cei care au apărat culorile clubului și ale Târgoviștei au fost: Alexandru Neagu (categoria 75 kg), Razvan Cârstea (categoria 81 kg), Florin Roman (categoria 91 kg) și Florian Marin Minea (categoria +91 kg).

Dintre aceștia, doar Florin Roman a reușit o clasare pe podiumul categoriei 91 de kilograme, după un parcurs foarte bun la acest Campionat Național, obținând medalia de bronz.

Sportivii noștri au avut parte și de o perioadă de acomodare la Călărași, plecând cu doua zile înainte, pentru a avea control asupra menținerii în categoriillle de greutate, dar și pentru a face câteva antrenamente de acomodare la fața locului.

“A fost o competiție puternică, de un nivel foarte bun și cu mulți competitori, lucru care mă bucură enorm. După părerea mea, meciurile au fost mult mai aprig disputate decât în întrecerea seniorilor. Băieții noștri s-au comportat bine și mă pot declara mulțumit de evoluția lor. Sigur că rezultatul lui Florin Roman mă bucură și ne dă speranțe mari pentru viitor. Organizarea a fost la superlativ și ce m-a surprins cel mai mult a fost numărul mare de competitori la categoriile mari de greutate. Ca de obicei, nu puteau lipsi problemele creeate de arbitraj, dar îmi exprim speranța ca în viitor ele vor dispărea, sau măcar vor apărea din ce în ce mai rar”, a declarat, pentru , maestrul Gigel Stan.