Protecția Consumatorilor, acțiuni tematice de control

În această perioadă, CJPC Dâmbovița desfășoară acțiuni tematice de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă, în special carne și produse din carne, produse de patiserie și cofetărie, ciocolată și produse din ciocolată.

De asemenea, au fost efectuate controale în târgurile și oboarele din județ, constatându-se abateri cu privire la lipsa elementelor de informare care trebuie să însoțească produsul sau neafișarea prețurilor de vânzare pentru produsele comercializate, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 5.000 de lei.

Sfaturi pentru consumatori la achiziționarea de astfel de produse:

– achiziționarea tuturor alimentelor să se facă din spații și locuri autorizate;
– să se verifice eticheta produselor înainte de achiziționare, astfel încât să se poată identifica ingredientele care compun produsul, precum și termenul de valabilitate;
– să se verifice starea ambalajelor (integritate, etanșeitate);
– să solicite și să păstreze bonul de casă, pentru ca în eventualitatea în care se constată o neconformitate să se poată adresa cu o sesizare către Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor.

În perioada sărbătorilor de iarnă activitatea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor va fi permanentă și nu va fi tolerată nicio abatere de la prevederile legislației din domeniu. Astfel, în situația în care sunt constatate abateri, cetățenii sunt rugați să se adreseze atât direct, la sediul din strada Udriște Năsturel nr. 1, cât și telefonic la 0245215940 și pe email la dambovita@opc.ro.