Primarul Cristi Stan nu vrea refugiați la Târgoviște

Primarul interimar al municipiului Târgoviște, Cristi Stan, susține că va ataca în contencios administrativ orice potențială decizie a Guvernului României care ar stabili alocarea unui număr de refugiați sirieni în capitala județului Dâmbovița.

“Din câte știu, potrivit legislației în vigoare, competențe în această zonă au Oficiul Român pentru Imigrări și Guvernul României. Esențial este că numărul de refugiați și condițiile în care se primesc refugiații sunt stabilite prin Hotărâri de Guvern, care reprezintă acte administrative susceptibile de a fi atacate în contencios administrativ.

Dacă ar exista o astfel de hotărâre, primul lucru pe care l-am face ar fi să atacăm acea hotărâre și să cerem suspendarea executării acesteia în baza art. 14-15 din Legea 554 a contenciosului administrativ. Ăsta ar fi primul demers, coroborat cu contestarea în contencios administrativ a tuturor actelor subsecvente emise de Oficiul Român pentru Imigrări și Guvernul României privind stabilirea locațiilor, alocației de hrană ș.a.m.d”, a declarat Cristi Stan.