Minivacanță de foc pentru pompierii dâmbovițeni

În această minivacanţă prilejuită de sărbătoarea Sf. apostol Andrei şi Ziua Naţională a României, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la următoarele evenimente:

În urma precipitaţiilor abundente căzute în cursul săptămânii trecute în Judeţul Dâmboviţa, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate sâmbătă, 28 noiembrie 2015, pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor şi au intervenit astfel:

Detaşamentul Târgovişte a acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei din beciul unei locuinţe în comuna Ulmi (sat Dumbrava);

Detaşamentul Pucioasa a acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei din beciul unei locuinţe în oraşul Pucioasa, strada Garofiţei;

Detaşamentul Moreni a acţionat cu patru motopompe pentru evacuarea apei din curţile a patru gospodării în mun. Moreni, strada I. L. Caragiale;

Garda Corneşti a acţionat cu trei motopompe pentru evacuarea apei din curtea a trei gospodării în comuna Bilciureşti;

Garda Răcari a acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei din curtea a două gospodării în comuna Conţeşti (sat Bălteni);

Garda Potlogi a acţionat cu o motopompă pentru evacuarea apei din magazia unei gospodării în comuna Corbii Mari (sat Podu Corbencii).

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte, Garda Răcari şi Garda Vişina au fost solicitaţi pentru asigurarea zonei şi sablarea carosabilului în urma producerii unor accidente rutiere.

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, la ora 07:14, un echipaj de intervenţie de la Detaşamentul Târgovişte a fost solicitat pe B-dul I. C. Brătianu din mun. Târgovişte pentru degajarea unui copac doborât de vântul puternic pe partea carosabilă. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Duminică, 29 noiembrie 2015, la ora 13:25, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit în comuna Valea Mare pentru stingerea unui incendiu izbucnit în holul unei locuinţe. Din cercetările efectuate, se pare că o ţigară uitată aprinsă lângă materiale textile a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars articole de îmbrăcăminte din imediata apropiere. În urma producerii incendiului nu s-au înregistrat victime.

Luni, 30 noiembrie 2015, la ora 13:28, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei locuinţe situată pe strada Oltului din mun. Târgovişte. Un coş de fum neprotejat termic corespunzător faţă de materiale combustibile se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care a ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de cca. 20 mp. În urma producerii incendiului nu s-au înregistrat victime.

Marţi, 1 decembrie 2015, la ora 18:47, pompierii de la Detaşamentul Moreni au fost solicitaţi şi au intervenit pe strada 22 Decembrie din mun. Moreni pentru degajarea unui copac căzut din cauza vântului foarte puternic în curtea unei gospodării, blocând calea de acces în aceasta.

Marţi, 1 decembrie 2015, la ora 23:53, pompierii de la Garda Răcari au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în podul unei locuinţe din comuna Ciocăneşti. Un coş de fum deteriorat se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars: tavanul din lemn al unei camere pe o suprafaţă de cca. 2 mp şi articole textile. În urma producerii incendiului nu s-au înregistrat victime.

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 91 de solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, afecţiuni respiratorii, afecţiuni renale, halenă alcoolică, dureri abdominale, toracice şi lombare. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.