Iulian Brezeanu a demisionat din funcțiile deținute în MP Dâmbovița

Lovitură de teatru pe scena politică dâmbovițeană, cu doar patru luni înaintea alegerilor locale din 5 iunie! Iulian Brezeanu a demisionat din funcțiile deținute în MP Dâmbovița, acelea de secretar general și purtător de cuvânt al partidului prezidat de Adrian Chițescu.

“Vă informez că, începând cu data de 1 februarie 2016, am demisionat din funcțiile de secretar general al partidului Mișcarea Populară, filiala Dâmbovița, și de purtător de cuvânt al organizației județene.

Vreme de mai bine de trei ani, am participat la construcția proiectului politic inițiat la nivel național de un grup de politicieni și intelectuali vizionari, grupați în jurul președintelui Traian Băsescu, care avea ca principale obiective reformarea clasei politice, instaurarea unui alt climat politic în România și promovarea adevăratelor valori umane. Am făcut parte dintre fondatorii Fundației Mișcarea Populară în Dâmbovița, fiind desemnat și președintele acesteia.

De asemenea, am făcut parte din grupul de inițiativă care a înființat filiala județeană a Partidului Mișcarea Populară, devenit ulterior Mișcarea Populară. Am condus organizația municipală Târgoviște la alegerile europarlamentare din 2014, atunci când am obținut 10% din sufragii, al treilea rezultat al partidului dintre municipiile din țară. Ulterior, am fost ales secretar general al organizației județene a MP.

Din păcate, în opinia mea, apropierea alegerilor locale și legislative din anul 2016 nu a adus filialei județene Dâmbovița a partidului Mișcarea Populară plusul de forță pe care ni-l doream. Spiritul politicianist provincial, interesele mărunte, combinațiile de interese, compromisurile meschine, promisiunile bombastice și fără acoperire continuă să domine climatul politic dâmbovițean, iar echipa noastră nu reușește să contracareze toate aceste racile și să aducă alături de noi o masă critică de oameni valoroși, competenți, hotărâți, verticali, cu care să ne confruntăm cu șanse în alegeri și să ne impunem.

În aceste condiții, consider că prezența mea în continuare pe a doua poziție de conducere a organizației județene a partidului nu mai este oportună, pentru că nu aduce plusul de calitate necesar pentru a fi competitivi în apropiatele confruntări electorale din acest an. Mă dau la o parte nu din lașitate, nu din cauză că nu mai cred în proiectul inițial al MP, care ar fi putut duce la reformarea și modernizarea României, ci pentru a da posibilitatea foștilor mei colegi din echipa de conducere a județului să încerce și alte soluții și, poate, să fie mai eficienți. Eu le doresc succes…

Mulțumesc și cu această ocazie reprezentanților mass-media din Dâmbovița cu care am comunicat de nenumărate ori eficent și care au oglindit cu obiectivitate și profesionalim activitățile fundației și ale partidului”, se arată în declarația de presă a conf. univ. Iulian Brezeanu.