Începe reabilitarea termică a blocurilor din Târgoviște

Urmare a eforturilor conjugate ale administraţiei judeţene şi locale, unul din cele mai importante programe de interes la nivelul municipiului Târgovişte se va concretiza anul acesta în reabilitarea termică a nu mai puţin de 1.254 apartamente.

Astfel, prin Ordinul nr. 951/2015 pentru aprobarea Pogramului naţional multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, cu finanţare în anul 2015, 68 de scări de bloc din Târgovişte vor beneficia de lucrări de reabilitare termică. Investiţia aferentă acestor lucrări se ridică la 3.042.887,51 lei, suma fiind cea mai mare alocată la nivel naţional, după municipiul Târgu Jiu.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de aproximativ 6.000.000 lei, din care contribuția Municipiului Târgoviște reprezintă 30%, a asociațiilor de proprietari 20%, diferența reprezentând suma acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Conform HCL 226/2011, Municipiul Târgoviște va asigura în primă fază și contribuția Asociațiilor de Proprietari, urmând ca banii să fie recuperați de la acestea, în funcție de intervențiile survenite la fiecare apartament în parte. În perioada imediat următoare va fi demarată procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare a blocurilor, lucrări ce trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2015.

Cristian Stan, primar interimar al municipiului Târgovişte: Mă bucur că am reuşit, prin eforturi şi insistenţă administrativă susţinută, să deblocăm unul din programele esenţiale pentru municipiul Târgovişte, acela al reabilitării termice a blocurilor. Faptul că, anul acesta, Târgovişte primeşte peste 3 milioane de lei (a doua sumă la nivel naţional) reflectă bunul rezultat al acestor eforturi şi deschiderea pe care Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, o are faţă de judeţul Dâmboviţa şi municipiul reşedinţă. Ne menţinem pe această linie de iniţiative şi sperăm să ducem la bun sfârşit toate provocările administrative pe care le avem de manageriat.