Club de robotică, înființat în orașul Răcari

Pentru elevii Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari, colaborarea Ionuț Panea, un profesor care predă economia în limba germană la ASE, a fost punctul de plecare în constituirea Diviziei AutoVortex la Răcari. Înființarea clubului de robotică la Răcari vine într-un domeniu aproape inexistent în școlile gimnaziale și liceele românești, dar care în SUA, de pildă, numără nu mai puțin de 20.000 de echipe.

În luna februarie 2016 elevii Diviziei AutoVortex Răcari vor participa la concursul First Tech Challenge din localitatea Paderborn, Germania. Aceste concursuri naționale, precum cel desfășurat în Germania, sunt foarte utile pentru a-i obișnui pe copii cu atmosfera unui concurs, pentru a-i ajuta să își pună la încercare propriile abilități tehnice, de socializare și de leadership.

Liceenii din echipă construiesc un robot de la zero, îl proiectează, scot piesele la o imprimantă 3D, îl programează și îl pilotează cu ajutorul unor joystick-uri. Cu sprijinul lui Bogdan Enoiu, General Manager al McCann Erickson, elevii răcăreni au reușit să construiască de la zero un robot, sprijiniți de elevii de la Colegiul Național “Tudor Vianu” din București, care au o bogată experiență în acest domeniu.

Divizia AutoVortex Răcari este formată din elevii Diana Badea, Teodor Cîrtoaje, Alexandru Dincă, Andreea Negoiță, Mihaela Negoiță, Mădălina Munteanu și Georgiana Stoica și sunt coordonați de prof. Alexandru Mitru și prof. Daniela Floroiu.