Chindia reîncepe asaltul pentru Liga 1! Liderul vine la Târgoviște

Primarul interimar Cristi Stan, vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Dumitru, viceprimarii Tudorică Răducanu și Andrei Albu, city managerul Liviu Stoica, președintele executiv AFC Chindia Târgoviște, Marcel Ghergu, antrenorul Nicu Croitoru și jucătorii Dragoș Pătru și Cristian Cherchez. Aceasta a fost formula în care Chindia Târgoviște, alături de reprezentanții asociaților, s-a prezentat în fața jurnaliștilor locali înaintea debutului oficial în minireturul campionatului.

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul “Eugen Popescu”, Chindia Târgoviște întâlnește liderul Seriei B2, FCM Baia Mare, grupare care s-a întărit în pauza competițională cu nu mai puțin de nouă jucători cu experiență, foști prim-divizionari: Claudiu Codoban, Florin Anițoiu, Emil Dică, Ciprian Vasilache, Cristian Daminuță, George Cârjan, Sorin Bușu (care a jucat și la Chindia), Tudor Sbârcea și Sergiu Jurj.

Cristia Stan, primarul interimar al municipiului Targoviste: “Chindia joacă sâmbătă un meci crucial, foarte important pentru echipa noastră. Urmează o suită de meciuri la finalul cărora Chindia Târgoviște își va asigura calificarea în playoff, în primele șase echipe. Din punctul de vedere al asociaților, s-au onorat obligațiile financiare față de AFC Chindia Târgoviște și sperăm că, până la data de 31 martie 2016, Chindia să nu mai aibă nicio datorie la bugetul statului. Echipa are o medie de vârstă de 24, 6 ani, este o medie de vârstă foarte bună și de natură să asigure performanță pe termen lung. Există o stabilitate din punct de vedere financiar și din punct de vedere al lotului, în sensul că foarte mulți jucători au contracte încheiate până în 2017-2018. Vreau să-i asigur că asociații vor fi, în continuare, alături de echipa noastră, care devansează în clasament alte formații cu ștate vechi în prima ligă, precum FC Brașov, Mioveni, Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj sau FC Bihor Oradea.

Aș vrea să le urez succes și să dea Dumnezeu să fie cât mai sus în clasament. Am avut discuții cu reprezentanții unei societăți comerciale, este vorba despre Cromsteel, care și-a manifestat interesul pentru a sprijini activitatea sportivă de performanță. În 30 de zile sper să semnăm un parteneriat în acest sens și așteptăm și alte companii să se alăture acestui parteneriat public-privat.”

Adrian Dumitru, vicepreședinte CJD: “Pe 18 februarie am depus o nouă cerere de finanțare a construcției noului stadion la Ministerul Dezvoltării Regionale, s-a depus și studiul de prefezabilitate, astfel încât sperăm ca, la sfârșitul lunii, să fie prins proiectul la finanțare. E vorba de un proiect de anvergură, cu stadion de 15.000 de locuri, arenă de tenis, terenuri de antrenament și sală de sport.

Totodată, voi avea o întâlnire cu secretarul de stat de la MTS, Claudia Grigorescu, pentru a prelua Sala Sporturilor și a demara acolo lucrări de reabilitare și modernizare. Felicit echipa Chindia pentru atitudinea avută în tur și îi urez mult succes în continuare.”

Marcel Ghergu, președinte executiv AFC Chindia Târgoviște: “Echipa este într-un real progres, așteptăm evoluții foarte bune și sperăm ca, după rezultatul de sâmbătă, să ne asigurăm participarea în playoff. Le mulțumim asociaților și sperăm că nu le-am înșelat așteptările.”

Nicu Croitoru, antrenor principal Chindia Târgoviște: “Ne așteaptă un meci extrem de dificil, poate cel mai dificil, cu Baia Mare, locul întâi în clasament, echipă care s-a întărit considerabil cu jucători cu experiență și care și-a declarat clar intențiile de promovare. Noi credem că avem potențial să ne batem de la egal la egal, dar, din păcate, suntem obligați să începem acest miniretur cu absențe importante: Denis Ispas este suspendat, iar Bogdan Matei, Cornel Dinu și Augustin Voinea sunt accidentați.”

Dragoș Pătru, căpitan Chindia Târgoviște: “Avem un meci super greu, cu o echipă care s-a întărit foarte mult, dar noi ne dorim să câștigăm și să facem o figură frumoasă.”

Cristian Cherchez, atacant Chindia Târgoviște (golgeterul echipei, cu nouă reușite): “Așteptăm cu nerăbdare acest început de miniretur de campionat și sperăm să facem un joc bun și să luăm trei puncte.”