Centrul de Informare Turistică din Târgoviște, aproape gata

Lucrările la construcția Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din municipiul Târgoviște se apropie de final, obiectivul fiind aprobat prin Hotărârea nr. 167/28.07.2011.

În data de 23 aprilie 2012 a fost depusă cererea de finanțare a obiectivului, în proiectul tehnic întocmit de către firma ANDRALEX PROJECT COMPANY SRL fiind menționată și locația, respectiv Piața Tricolorului. Cererea de finanțare s-a aflat în procedura de evaluare până la data de 7 noiembrie 2013, iar în data de 13 noiembrie 2014 a fost semnat contractul de finanțare, valoarea contractului de execuție fiind de 225.060 lei.

“Trebuia să executăm acest proiect! La momentul 2015, schimbarea locației ar fi fost imposibilă. A existat un proiect cu finanțare europeană și a fost accesat în condițiile în care UAT (n. red. – Unitatea Administrativ Teritorială) a dat o declarație de eligibilitate în care a menționat că nu a încălcat nicio obligație contractuală pe fonduri europene, și am fi fost în imposibilitatea de a mai accesa fonduri europene. Așadar, proiectul și locația au fost stabilite în anul 2011, cererea de finanțare în 2012, și a stat la verificare până în 2014, când s-a semnat contractul de finanțare și s-au efectuat cheltuieli în valoare de 1,5 miliarde de lei până la momentul semnării contractului de execuție. N-am decis eu locația, nici oportunitatea. Nu-mi convine nici mie locația, dar nici nu pot să-mi permit un prejudiciu de șase miliarde de lei din bugetul local și să periclitez accesarea fondurilor europene până în anul 2020”, a declarat Cristi Stan, primarul interimar al municipiului Târgoviște.