AutoVortex Răcari, pe podium la Campionatul Internațional de Robotică

În perioada 26-29 februarie, echipa de robotică AutoVortex Răcari a participat la Campionatul Internațional de Robotică FIRST Tech Challenge, desfășurat la Padenborn, Germania. La acest concurs au participat 24 de echipe din toată lumea, iar România a fost reprezentată de cele trei echipe AutoVortex: AutoVortex, AutoVortex Panzer și AutoVortex Răcari.

AutoVortex Răcari a trecut cu brio de toate etapele concursului: inspecția tehnică, interviul și lupta în arenă. Elevii Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari au dat dovadă de multă ingeniozitate și seriozitate în munca lor, obținând premiul doi la categoria Desing Award și primul loc la Finalist Alliance Award.

Meritul este al echipei formate din elevii Diana Badea, Teodor Cîrtoaje, Alexandru Dincă, Andreea Negoiță, Mihaela Negoiță, Mădălina Munteanu și Georgiana Stoica (echipă coordonată de prof. Alexandru Mitru și prof. Daniela Floroiu). Mentorul acestei echipe este profesorul Ionuț Panea, care s-a preocupat de pregătirea elevilor răcăreni, alături de elevii de la Colegiul Național “Tudor Vianu” din București.

Tot acest efort a fost posibil datorită sponsorului McCann România, prin Bogdan Enoiu.