Află când are loc premiera spectacolului “Othello” la Teatrul Tony Bulandra

Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă sâmbătă, 7 mai, ora 19:00, la premiera spectacolului “Othello”, de William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdian. Drama shakesperiană ni-l prezintă pe Othello, o legendă vie, un om nobil, viteaz și victorios. Acest erou de război revine învingător pentru a-și înfrunta cea mai dificilă provocare a sa: Iago, stegarul său, are un plan machiavelic de a-i distruge viața lui Othello și își alimentează ura cu dispreț și răutate. Pătrunzător, intens, sfâșietor, “Othello” explorează fără milă fiecare parte a condiției umane. Conflictul dintre Othello și Iago este unul dintre cele mai profunde emoțional din scrierile lui Shakespeare. Temele abordate, tentația, gelozia, răzbunarea și dragostea necondiționată, rezonează și în timpurile moderne.

Lumea lui Othello va fi adusă la viață de viziunea regizorului de origine armeană, Suren Shahverdian, împreună cu actorii ce trăiesc prin fiecare replică a presonajelor. O poveste periculoasă despre ambiție, gelozie și dragoste se va desfășura furtunos, până va ajunge la dramaticul său final.

Suren Shahverdian este unul dintre cei mai apreciați regizori armeni din Europa și un prieten vechi al Teatrului Tony Bulandra, unde a mai regizat și spectacolele “Hitler in love” și “Un tramvai numit dorință”. Reîntoarcerea sa la teatrul din Targoviște pentru montarea spectacolului “Othello” este un eveniment îmbucurător atât pentru colectivul teatrului, cât și pentru publicul ce i-a aplaudat și regiile anterioare.

Regia: SUREN SHAHVERDYAN
Traducere și adaptare: Valeriu ANDRIUȚĂ

Distribuția:

Othello: Livu CHELOIU
Desdemona: Andrada FUSCAȘ
Iago: Mircea SILAGHI
Emilia: Ela IONESCU
Cassio: Daniel NUȚĂ
Bianca: Camelia PINTILIE
Roderigo: Radu CÂMPEAN

Decor: Mc Ranin | Costume: Mc Ranin și Raluca Frățiloiu | Light design: Adrian Dragomir | Sound design: Andrei Mihai | Regie tehnică: Alexandru Mateescu