Corneliu Ștefan îndeamnă primarii să acceseze fondurile europene

corneliu-stefan

Specialist în proiecte europene, consilierul județean și vicepreședinte PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, îi îdeamnă pe primari să întocmească proiecte și să acceseze fondurile europene, în condițiile în care tocmai au fost lansate trei axe prioritare de finanțare.

“A fost lansată axa prioritară 3 privind clădirile rezidențiale, prin care se pot reabilita blocurile și nu numai și vă dau exemplu localitățile Fieni, Răcari sau Pucioasa, unde sunt blocuri care nu au fost reabilitate niciodată din punct de vedere termic. Valoarea minimă este de 100.000 de euro, iar valoarea maximă cinci milioane de euro.

Axa prioritară 5, consolidarea și protejarea patrimoniului cultural, prin care se pot finanța obiective incluse în patrimoniu de gradul zero și din mediul rural. Cuantumul finanțării este de 98%, iar valoarea maximă a proiectelor este de cinci milioane de euro. Vă dau ca exemplu Biserica Constantin Brâncoveanu din comuna Doicești, am discutat cu domnul primar Mircea Ismail, vom face proiectul, dar mai sunt și alte localități din mediul rural”, a declarat Corneliu Ștefan.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*